FORGOT YOUR DETAILS?

Nieuwe gitaar kopen, waar moet je op letten?

Bij het kopen van een nieuwe gitaar zijn er veel mogelijkheden. Het geluid, het uiterlijk… Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kopen van een gitaar. Het is belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden van de gitaar. Maar ook bij jezelf nagaan wat je wilt doen met het instrument. En of je een beginnend gitarist bent of dat je al meer ervaring hebt.

Koop wat goed voelt!

Als je voor het eerst een gitaar gaat kopen kan je het beste kiezen voor een model met hoge kwaliteit. Deze gitaren zijn misschien wat duurder dan andere gitaren, maar zo gaan ze wel veel langer mee en heb je er meer plezier van. En als je even rekent dan kan je beter een wat duurdere gitaar aanschaffen waarmee je heel wat jaar doet, dan dat je een goedkope gitaar aanschaft die je elk jaar moet vervangen.

De juiste gitaar die bij je past kan heel persoonlijk zijn. Een bepaalde akoestische gitaar kan je bijvoorbeeld heel fijn vinden terwijl andere mensen dit niet vinden. Neem altijd de tijd om het juiste model uit te kiezen. Kies niet meteen voor de mooiste gitaar want dit betekend niet dat deze het beste bij jou past. Ga bijvoorbeeld eens naar een gitaar winkel en probeer een paar gitaren uit. Op deze manier leer je de gitaar kennen en weet je precies welke bij jou past.

Zoek iemand met ervaring.

Als je er voor kiest om naar een gitaar winkel toe te gaan om te zien welke gitaar het beste bij jou past, staat er in diezelfde winkel vaal ook iemand met veel ervaring. Iemand die jou kan helpen met het maken van je keuze voor een bepaalde gitaar. Het is erg belangrijk om je goed te laten informeren over de verschillende gitaren die er zijn. Ook is het belangrijk om een professioneel iemand te laten kijken naar of de gitaar wel goed bij jou op schoot ligt.

Voordelen van de juiste keuze:

Er zitten veel voorbeelden aan het kiezen van de juiste gitaar. Naast de jarenlange ervaring die je kan hebben met een goede gitaar is het ook heel prettig om de gitaar helemaal van jou te maken. Je hoort wel eens van muzikanten dat ze zich er helemaal niet prettig bij voelen als ze ineens op een gitaar van iemand anders moeten spelen. En dat is helemaal niet gek. Want een gitaar is eigenlijk hetzelfde als een auto of een fiets. Je weet precies hoe je met je eigen gitaar om moet gaat en wat het voor je kan betekenen. Hierdoor is een gitaar heel persoonlijk. En hierom moet je ook de juiste keuze maken bij het kopen van een gitaar.

Wil je aan de hand van dit bericht een gratis proefles nemen van kan dat zeker. Klik dan hier.
Heb je er helemaal zin in en wil je meteen beginnen met de online cursus? Klik dan hier.

TOP