FORGOT YOUR DETAILS?

10 redenen om gitaar te spelen

Naar muziek luisteren is leuk. Maar hoe leuk zou het zijn als je deze muziek ook zelf kan maken? En dat is makkelijker dan je denkt. Je kan in de muziek wereld kiezen uit enorm veel instrumenten om te bespelen. Daarom is het moeilijk om het juiste instrument te kiezen. Sommige instrumenten kan je helemaal niks vinden terwijl van andere instrumenten je hart sneller gaat kloppen. Wat dacht je van de gitaar? Wat zijn nou een paar goede redenen om voor dit prachtige instrument te kiezen? Dat leggen we aan je uit.

1.

Je kunt er niet vanaf blijven

Ken je die ‘bespeel mij piano’s’ op openbare plekken? Dit heb je vaak ook met gitaren. Deze staan dan niet op stations, maar als je ergens een gitaar ziet staan dan wil je deze wel meteen bespelen als je gitaar kan spelen. Oftewel, als je eenmaal de gitaar kan bespelen dan kan je er niet vanaf blijven.

2.

Begeleiding

Met een gitaar kan je heerlijke solo stukken spelen. Maar een gitaar wordt ook vaak gebruikt om een zanger of zangeres te begeleiden. Met een paar hele eenvoudige akkoorden kan je al veel nummers begeleiden. Dus of je nou zelf zingt, een klasgenootje, iemand van het werk of zomaar iemand op straat… De keuze is groot.

3.

Je bent onweerstaanbaar

Een gitarist krijgt altijd veel aandacht. Of je nou in een band of solo speelt, de gitarist heeft een bijzondere aantrekkingskracht. Stel je voor dat jij de gitaar zou bespelen en dat alle aandacht naar jou uit gaat. Zou dat niet fantastisch zijn?

4.

Speel in een band

Als je zelf solo muziek wilt maken kan dit natuurlijk goed. Maar samen met andere muziek maken is natuurlijk veel leuker. Bijvoorbeeld in een bandje met andere gitaristen, een drummer en een zanger? Een bandje zonder gitaristen is bijna niet voor te stellen. De gitaar is namelijk een onmisbaar instrument. Er is dus een goede kans dat je altijd terecht kan bij een band.

5.

Grote flexibiliteit.

Het grote voordeel van gitarist zijn is dat alles heel flexibel is. Je kan je gitaar namelijk overal makkelijk mee naartoe nemen. Met de speciale gitaar tas neem je je gitaar makkelijk op je rug mee. Of dat nu naar school is of naar je werk, naar een kampvuur of gewoon thuis. Zoveel mogelijkheden.

6.

Een gitaar klinkt mooi.

Probeer maar eens te beschrijven wat het geluid van een gitaar met je doet. De gitaarklanken zijn niet te evenaren. Door de klanken die je maakt met de gitaarsnaren laat je jezelf mee trillen met de snaren. Je kan zelf bepalen in welke stijl je speelt en wat je het mooiste vind klinken. En daar wil je meer over leren. Dat wil je zelf kunnen.

7.

Goed voor je hersenen.

Uit onderzoek is gebleken dat het maken van muziek goed is voor de ontwikkeling van je hersenen. Bij het maken van muziek worden je hersenen aan het werk gezet. Op deze manier train je je hersenen. Ook het lezen van de muzieknoten, het juiste ritme en de beweging van je vingers zorgen ervoor dat je hersenen actief blijven. En daar wordt je fit van.

8.

Betover je publiek

Het is altijd fijn om naar iemand te luisteren die zowel kan zingen als goed gitaar spelen. Op deze manier kan je je publiek betoveren met jouw kwaliteiten. Op deze manier zitten jullie samen onder een muzikale denken. Lekker warm en het geeft een fijn gevoel.

9.

Je wordt goed op weg geholpen

Het bespelen van de gitaar is leuk, maar om de kwaliteit te behouden en jezelf te bevorderen in wat je kan, kan je les nemen in het spelen van gitaar. Je krijgt hierbij aanwijzingen en instructies om het spel te verbeteren. Op deze manier wordt het bespelen van de gitaar natuurlijk alleen maar leuker en leuker omdat je steeds meer kan.

10.

De belangrijkste reden

Zoals je hebt gelezen zijn er veel redenen te bedenken om te kiezen voor de gitaar als instrument. Maar de belangrijkste reden is natuurlijk dat de gitaar een geweldig instrument is en je gaat gitaar spelen omdat je het leuk vind om te doen. Zolang je er zelf plezier in hebt gaat dit zeker lukken.

Wil je aan de hand van deze redenen een gratis proefles nemen van kan dat zeker. Klik dan hier.
Heb je er helemaal zin in en wil je meteen beginnen met de online cursus? Klik dan hier.

TOP